Computer basisvaardigheden: Hoe een nieuwe printer aan te sluiten

Lesson 11: Hoe een nieuwe printer aan te sluiten

/en/tr_nl-basic-computer-skills/hoe-de-achtergrond-van-uw-desktop-aan-uw-persoonlijke-voorkeur-aan-te-passen/content/

Hoe een nieuwe printer te installeren

Als u probeert uw nieuwe printer in te stellen, volgen hier de basisstappen die u kunt volgen.

 1. Sluit de voedingskabel van de printer aan en controleer of deze is ingeschakeld.

  de stroomkabel van de printer aansluiten
 2. Sluit de meegeleverde kabel (meestal een USB-kabel) aan tussen de printer en de computer. Opmerking: het proces zal anders zijn als u een draadloze printer gebruikt; daar zullen we het later over hebben;

  aansluiten van de usb-kabel
 3. Zoek op uw computer naar de printerinstellingen. Als u een Windows-computer gebruikt, vindt u deze in het Configuratiescherm. Als u een Mac gebruikt, vindt u deze in Systeemvoorkeuren.

  Printers selecteren in het Configuratiescherm
 4. Zoek naar de optie om een ​​printer toe te voegen en volg de instructies die verschijnen.

  Een nieuwe printer toevoegen
 5. We gaan nu proberen iets af te drukken. U kunt bijvoorbeeld proberen deze testpagina af te drukken. Nadat u op de koppeling hebt geklikt, selecteert u Bestand> Afdrukken in het menu van uw webbrowser of drukt u eenvoudig op Ctrl + P op uw toetsenbord (of Command + P als u een Mac gebruikt).

 6. Een dialoogvenster verschijnt. Zoek en selecteer de nieuwe printer in de lijst en klik vervolgens op Afdrukken.

  via het dialoogvenster Afdrukken
 7. Het item wordt dan afgedrukt. Maar als het niet werkt, geen paniek! Hieronder staan enkele oplossingen voor veel voorkomende problemen die u kunt proberen.

Oplossingen voor veel voorkomende problemen

 • Probleem: er gebeurt niets wanneer u probeert af te drukken. Er zijn verschillende redenen waarom een ​​printer mogelijk niet werkt, zelfs als alles goed is aangesloten. U moet ervoor zorgen dat u papier in de juiste lade hebt geplaatst en dat er geen papier klem in de printer zit.
 • Probleem: de printer heeft papier en er zit niets vast, maar het wordt nog steeds niet afgedrukt. Als de bovenstaande oplossingen niet werken, probeert u de afdruktaak te annuleren vanaf de computer en probeert u het opnieuw. Veel printers hebben ook een knop die u kunt gebruiken om de huidige taak opnieuw te starten. Als dat niet werkt, zet dan de printer uit en weer aan om te kijken of het probleem is opgelost.
 • Probleem: de printer werkt, maar de tekst is erg licht en moeilijk te lezen. Als dit gebeurt, betekent dit waarschijnlijk dat uw printer een nieuwe cartridge nodig heeft om te blijven werken. In de handleiding bij de printer moet worden vermeld welk type cartridge u moet kopen.

Geavanceerde probleemoplossing

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u proberen hulp te vinden voor uw specifieke printer. We hebben een lijst met ondersteuningspagina's verzameld voor enkele van de meest voorkomende printermerken hieronder:

Een ander idee zou zijn om een ​​Google-zoekopdracht uit te voeren waarin je probleem wordt beschreven, inclusief het merk en het modelnummer. In het onderstaande voorbeeld zoeken we naar canon MX920 die niet reageert.

zoeken naar Google voor een oplossing

Hoe zit het met draadloze printers?

Door het gemak van draadloze printers zijn deze de laatste jaren steeds populairder geworden. Zonder de noodzaak om een ​​printer fysiek op uw computer aan te sluiten, maken draadloze printers het gemakkelijk om te printen vanaf laptops, tablets en zelfs smartphones.

Draadloze printers kunnen ook iets moeilijker in te stellen zijn dan traditionele USB-printers, dus we raden aan dat u de instructies die bij uw printer zijn geleverd zorgvuldig doorleest. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u de bovenstaande tips gebruiken om een ​​oplossing te vinden die specifiek is voor uw printer.

/en/tr_nl-basic-computer-skills/hoe-een-apparaat-uit-en-opnieuw-aan-te-zetten/content/