Φόρμες Google: Δημιουργώντας απλές Φόρμες Google (Simple Forms)

Lesson 2: Δημιουργώντας απλές Φόρμες Google (Simple Forms)

/en/tr_el-google-forms/-google-getting-started/content/

Δημιουργία απλών φορμών

Οι Φόρμες Google σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε μια ποικιλία φορμών, είτε από την αρχή είτε χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο. Θα δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας φόρμες, τους διάφορους τύπους ερωτήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πώς να αποθηκεύσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όποιες απαντήσεις λάβετε. 

Σε αυτό το μάθημα, θα ξεκινήσουμε με τη δημιουργία μιας κενής φόρμας. Στην αρχική σελίδα του Google Forms , απλά κάντε κλικ στο κουμπί κενής φόρμας.


Από εδώ, θα μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τη φόρμα σας. Όταν κάνετε κλικ στην ερώτηση χωρίς τίτλο, θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται μερικές επιλογές. Ας δούμε πιο προσεκτικά αυτή τη διασύνδεση.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συντάκτη για Φόρμες Google.

  Προσθήκη ερώτησης: Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να προσθέσετε μια ερώτηση στη φόρμα σας.
  Προσθήκη τίτλου και περιγραφής: Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε έναν τίτλο και μια περιγραφή για ένα σύνολο ερωτήσεων. Έτσι μπορείτε να οργανώσετε τις ερωτήσεις σας σε διάφορα τμήματα ή κατηγορίες.
  Προσθήκη εικόνας: Κάνοντας κλικ σε αυτό το εικονίδιο θα μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα στη φόρμα σας. Μπορείτε να μεταφορτώσετε μία, να χρησιμοποιήσετε μια που υπάρχει στο διαδίκτυο ή να επιλέξετε εικόνες από το λογαριασμό σας στο Google.
  Προσθήκη βίντεο: Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε βίντεο στη φόρμα σας από το YouTube ή άλλους ιστότοπους.
  Προσθήκη ενότητας: Η προσθήκη μιας ενότητας στη φόρμα σας θα δημιουργήσει πρόσθετες σελίδες για τους παραλήπτες. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν έχετε πολλές ερωτήσεις ή θέλετε να ξεχωρίσετε κάποια πράγματα.
  Απαιτούμενη ερώτηση: Εναλλαγή του διακόπτη για να γίνει υποχρεωτικό για τους παραλήπτες το να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση.
  Διαγραφή: Κάντε κλικ εδώ για να διαγράψετε μια ερώτηση.
  Αντιγραφή: Κάντε κλικ εδώ για να αντιγράψετε την ερώτησή σας στη φόρμα.
  Απαντήσεις: Εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που δημιουργήσατε για την ερώτησή σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε απαντήσεις κάνοντας κλικ στην επιλογή Προσθήκη.
  Τύπος ερωτήματος: Σε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο ερώτησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Θα μιλήσουμε περισσότερο για τους τύπους ερωτήσεων παρακάτω.

Τύποι ερωτήσεων

Οι Φόρμες Google παρέχουν μια ποικιλία από ερωτήσεις για να διαλέξετε. Ο τύπος της ερώτησης που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το είδος των απαντήσεων που θέλετε να λάβετε με τη φόρμα σας. Παρακάτω είναι μερικοί τύποι και πώς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε:

 • Σύντομη απάντηση: Αυτή επιτρέπει στους παραλήπτες σας να πληκτρολογήσουν οτιδήποτε θέλουν ως απάντηση. Είναι καλή να τη χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε προσωπικές απαντήσεις για ανατροφοδότηση ή για γραπτά τμήματα εργασιών.
 • Πολλαπλές επιλογές, πλαίσια ελέγχου και αναπτυσσόμενες λίστες: Αυτές οι ερωτήσεις επιτρέπουν στους παραλήπτες να επιλέγουν απαντήσεις από μια λίστα. Είναι χρήσιμες όταν θέλετε μια στενή επιλογή απαντήσεων και μπορεί να είναι χρήσιμες για κουίζ.
 • Γραμμική κλίμακα: Με αυτόν τον τύπο ερωτήματος, οι απαντήσεις επιλέγονται από μια κλίμακα αριθμών. Αυτό επιτρέπει στους παραλήπτες να βαθμολογούν τα πράγματα ή να δίνουν πληροφορίες σχετικά με το πώς αισθάνθηκαν για κάτι, όπως ένα γεγονός ή ένα μάθημα.
 • Ώρα ή ημερομηνία: Οι παραλήπτες μπορούν να συμπληρώσουν μια ώρα ή μια ημερομηνία. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προγραμματίσετε εκδηλώσεις, να βρείτε διαθεσιμότητα και πολλά άλλα.

Δημιουργία ερωτήματος πολλαπλών επιλογών

Όπως φαίνεται παραπάνω, υπάρχουν πολλά είδη ερωτήσεων που μπορείτε να δημιουργήσετε με τις Φόρμες Google. Σε αυτό το παράδειγμα, θα δημιουργήσουμε μια ερώτηση πολλαπλών επιλογών. Η διαδικασία για τη δημιουργία άλλων τύπων ερωτήσεων είναι αρκετά παρόμοια και η γενική διαδικασία ισχύει και για τις περισσότερες από αυτές.

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη ερώτησης στην πλαϊνή γραμμή.
 2. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε τον τύπο ερώτησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 3. Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας στη φόρμα ερωτήσεων.
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή 1 και πληκτρολογήστε μια απάντηση που θέλετε να κάνετε διαθέσιμη και πατήστε Enter για να προσθέσετε μια άλλη απάντηση. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε τον αριθμό των απαντήσεων που θέλετε να δώσετε.

Για να κάνετε προεπισκόπηση της φόρμας και των ερωτημάτων της, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Προεπισκόπηση στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε πώς οι παραλήπτες σας θα δουν τη φόρμα.

Χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο

Αντί να δημιουργήσετε μια φόρμα από το μηδέν, οι Φόρμες Google προσφέρουν πολλά πρότυπα για να χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης [ΣτΜ Προς το παρόν η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά]. Στην αρχική σελίδα "Φόρμες" , κάντε κλικ στην επιλογή "Πρότυπη συλλογή".

Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα πρότυπα. Είναι οργανωμένα σε τρία τμήματα: Προσωπικά, Εργασία και Εκπαίδευση.

Από εδώ, είναι τόσο απλό όσο η συμπλήρωση των κενών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να διαγράψετε ερωτήσεις όπως κρίνετε κατάλληλο.

Επιλέγοντας τον τρόπο αποθήκευσης των απαντήσεων σας

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη φόρμα που έχετε δημιουργήσει, θα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο αποθήκευσης των απαντήσεων που θα λάβετε. Οι Φόρμες Google παρέχουν δύο μεθόδους αποθήκευσης απαντήσεων:

 • Μέσα στη φόρμα: Θα καταγραφούν απλά στην καρτέλα "απαντήσεις" της φόρμας.
 • Χρησιμοποιώντας τα Φύλλα Google: Οι απαντήσεις σας θα αποθηκευτούν σε ένα υπολογιστικό φύλλο.

Από προεπιλογή, οι απαντήσεις σας θα αποθηκευτούν μέσα στη φόρμα. Ωστόσο, αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε σε ένα υπολογιστικό φύλλο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Μεταβείτε στην καρτέλα "απαντήσεις" της φόρμας.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα.
 3. Από το αναπτυσσόμενο μενού (τρεις τελείες), κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή προορισμού απαντήσεων.


 4. Επιλέξτε είτε Δημιουργία νέου υπολογιστικού φύλλου είτε Επιλογή υπάρχοντος υπολογιστικού φύλλου.

Η μέθοδος που επιλέγετε θα εξαρτηθεί τόσο από τον τύπο των πληροφοριών που συλλέγετε όσο και από τον αριθμό των παραληπτών που σχεδιάζετε να αποστείλετε τη φόρμα. Θα το καλύψουμε λεπτομερέστερα στο μάθημά μας για την οργάνωση και την ανάλυση των απαντήσεων σας .

Τί ακολουθεί;

Μόλις ολοκληρώσετε την προσθήκη των ερωτημάτων σας, η φόρμα σας θα είναι έτοιμη να φύγει! Στα επόμενα μαθήματα, θα μιλήσουμε για την προσαρμογή των ρυθμίσεων και την αποστολή της φόρμας σε όλους τους παραλήπτες σας.

/en/tr_el-google-forms/-settings/content/