Φόρμες Google: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας (Settings)

Lesson 3: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας (Settings)

/en/tr_el-google-forms/-google-simple-forms/content/

Προσαρμογή των ρυθμίσεών σας

Αφού δημιουργήσετε τη φόρμα σας , θα θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της. Οι Φόρμες Google προσφέρουν μια ποικιλία ρυθμίσεων που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο οι παραλήπτες σας χρησιμοποιούν και αλληλεπιδρούν με τις φόρμες σας. Σε αυτό το μάθημα, θα ρίξουμε μια ματιά στις διάφορες ρυθμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Για να πάτε στις ρυθμίσεις της φόρμας σας, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία (εικονίδιο με το γρανάζι).

Με αυτό θα εμφανιστεί το μενού Ρυθμίσεις με διάφορες επιλογές. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε καθεμία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες ρυθμίσεις για τις Φόρμες Google.

  Συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτό απαιτεί από τους παραλήπτες σας να εισάγουν τις email διευθύνσεις τους στη φόρμα σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες επικοινωνίας για μελλοντική χρήση.
  Αποδεικτικά απαντήσεων: Αυτό θα στείλει ένα αντίγραφο των απαντήσεων στο άτομο που τις συμπλήρωσε. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, πρέπει να έχετε ζητήσει τη συλλογή διεθύνσεων email παραπάνω..
  Περιορισμός σε 1 απάντηση: Με αυτήν την επιλογή, οι παραλήπτες θα μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα σας μία φορά. Αυτό απαιτεί να έχουν συνδεθεί για να συμπληρώσουν τη φόρμα.
  Δείτε γραφήματα σύνοψης και απαντήσεις κειμένου: Αυτό επιτρέπει στους παραλήπτες σας να δουν μια σύνοψη των απαντήσεων που έχετε λάβει μέχρι στιγμής. Αν συλλέγετε ευαίσθητες πληροφορίες, ίσως να μην θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, επειδή θα καθιστούσε διαθέσιμες τις απαντήσεις σε όλους.
  Επεξεργασία μετά την υποβολή: Αυτή η επιλογή θα επιτρέψει στους παραλήπτες σας να επιστρέψουν και να επεξεργαστούν τις απαντήσεις τους ακόμα και μετά την υποβολή της φόρμας.
  Παρουσίαση: Η καρτέλα Παρουσίαση σάς επιτρέπει να ανακατέψετε την σειρά των ερωτήσεων, να συμπεριλάβετε μια γραμμή προόδου στη φόρμα σας και πολλά άλλα.
  Κουίζ: Η καρτέλα Κουίζ σάς δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε τη φόρμα σας σε ένα κουίζ, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τη βαθμολογήσετε και να βάλετε βαθμούς σε ερωτήσεις.
>

Πότε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις

Για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα για το πότε μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μερικές από αυτές τις ρυθμίσεις, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο:

 • Η Julia δημοσιεύει μια έρευνα για τους υπαλλήλους στην εσωτερική ιστοσελίδα της εταιρείας της. Για αυτό, θα επιλέξει το Περιορισμός σε 1 απάντηση, έτσι ώστε ένας υπάλληλος να μην μπορεί να συμληρώσει την έρευνα πολλές φορές. Μπορεί επίσης να επιλέξει την επιλογή Δείτε γραφήματα σύνοψης και απαντήσεις κειμένου, αν θέλει οι εργαζόμενοι να μπορούν να δουν τα τρέχοντα αποτελέσματα της έρευνας.
 • Ο Γιώργος δημιουργεί μια πρόσκληση για το πάρτι γενεθλίων της συζύγου του. Ίσως θελήσει να επιλέξει Επεξεργασία μετά την υποβολή, ώστε οι προσκεκλημένοι να μπορούν να αλλάξουν τα RSVPs τους αν προκύψει κάτι. Θα μπορούσε επίσης να επιλέξει τη συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να μπορεί να στείλει ενημερώσεις ή υπενθυμίσεις σε όλους όσους απαντήσουν.
 • Η Sarah είναι δασκάλα που χρησιμοποιεί τις Φόρμες Google για να προγραμματίσει συναντήσεις γονέων-δασκάλων. Θα μπορούσε να επιλέξει Συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συλλογή πληροφοριών γονέων για μελλοντική επαφή. Μπορεί επίσης να θέλει να χρησιμοποιήσει τις αποδείξεις απόκρισης, οι οποίες θα δώσουν στους γονείς ένα αντίγραφο της φόρμας, υπενθυμίζοντας τους την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησής τους.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει, είστε έτοιμοι να στείλετε τη φόρμα σας στους παραλήπτες της!

/en/tr_el-google-forms/-sending-forms/content/